lauantai 28. heinäkuuta 2012

Baileysjuustokakku

Alunperin piti tehdä Amarulajuustokakku, mutta päätin sitten käyttää vanhaa Baileyssiä.


Pohja:
n. 235 g kaurakeksejä
125 g voita

Sulatin ensin voin ja murustin keksit morttelilla, kunnes sain sopivan koostumuksen. Tätä aikaisemmin tietenkin laitoin irtopohjavuokaan voipaperin, ettei keksipohja jää siihen kiinni.
Sitten levitin massan sormin vuokaan.

Täyte:
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 prk mascarponejuustoa
3 valkuaista
1,5 dl Baileys-likööriä

Vaahdotin kerman ja lisäsin siihen vähitellen tomusokerin. Samalla vatkasin valkuaiset melko kovaksi vaahdoksi. Mascarponen sekoitin kermatomusokeriseokseen ja tämän jälkeen valkuaiset. Kiehautin liköörin ja sulatin siihen liivatteet, jotka olivat pehmenneet vedessä noin 10 minuuttia. Annoin hetken jäähtyä ja kaadoin lopuksi pohjan päälle. Annoin hyytyä seuraavaan päivään.

Päälle: 
1 dl Baileys-likööriä
2 liivatelehteä

Kiehautin liköörin ja sulatin siihen liivatelehdet (pehmenneet vedessä 10 min) sekä kaadoin seoksen hyydykkeen päälle ja annoin hyytyä pari tuntia. 
Lopuksi koristelin taloussuklaalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti