maanantai 16. heinäkuuta 2012

Mangojuustokakku ja toinen "ihmekakku"

Tein tänään kaksi juustokakkua. :)

Mangojuustokakku

Pohja:
digestivekeksejä
60 g sulaa voita
1 tl kanelia

Murensin keksit morttelilla ja  sekoitin ne voihin. Maustoin kanelilla. Lopuksi taputtelin muruseoksen irtopohjavuokaan, jonka pohjaan on laitettu voipaperi.

Täyte:
400 g mangotuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1,5 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 dl appelsiinimehua

Vatkasin vispikerman kovaksi vaahdoksi ja toisessa kulhossa tuorejuuston, osan mehusta ja sokerin. Lopuksi yhdistin ne ja lämmitin lopun mehun kupissa, ja sulatin siihen liivatelehdet. Kaadoin massan vuokaan ja tasoitin. Annoin hyytyä n. 2 tuntia.

Päälikerros:
2 prk mangososetta
1,5 liivatelehteä
hieman mehua

Lisäksi:
1 prk persikkaa ja koristeeksi suklaarouhetta

Kuumensin mehun ja sulatin siihen liivatelehdet. Sekoitin seoksen soseeseen ja kaadoin täytteen päälle. Annoin hyytyä. 2 tuntia.

Lopuksi irroitin kakun vuoasta ja nostin kakkualuselle. Annoin persikoiden valua hetken ja leikkasin ne viipaleiksi ja koristelin. Raastimella raastin suklaata hieman päälle.





"Ihmekakku"

Pohjana käytin keksipohjaa, jonka olin tehnyt aiemmin. 
 Kostutin sitä hieman kahvilla. 

Täyte:
2 pkt mascarponejuustoa
1,5 pkt sitruunatuorejuustoa
jonkun verran sitruunamehua
1 liivatelehti

Sekoitin tuorejuustot ja maustoin mehulla. Kuumensin tilkan sitruunamehua ja sulatin liivatelehden siihen ja sekoitin seoksen lopuksi tuorejuustoihin.
Levitin massan keksipohjan päälle ja annoin hetken hyytyä.

Päälle laitoin yhden purkin mandariineja ja hyytelöä. Lopuksi koristelin kaakaojauheella, joka oli ehkä huono idea..

 





2 kommenttia: